Paylaş
Sohbet
Book
SEARCH

ÇALIŞMA İZNİ ve OLANAKLARI

'İngiltere’de Eğitim deneyiminizi iş tecrübesi edinerek, geleceğiniz için daha da iyi şekillendirebilirsiniz. İngiltere’de eğitim alırken, bir işte çalışmanız İngilizcenizi geliştirmenizi ve CV’nizi zenginleştirmenizi sağlar. Gelecekte karşılaşacağınız işverenler zeki, yaratıcı ve takım çalışmasına yatkın kişileri seçme eğiliminde olacaktırlar. İngiltere’de eğitim almak ve çalışmak sizi bu açıdan mükemmel bir aday yapar.'

EĞİTİM SIRASINDA ÇALIŞMA

Eğitiminize devam ederken çalışmak gelecekteki kariyeriniz için tecrübe edinmenin mükemmel bir yoludur.

İngiltere’deki birçok uluslararası öğrenci yarı zamanlı bir işte çalışmaktadır. Bazıları ise eğitimlerinin bir parçası olarak bir işe yerleşmektedir veya stajyerlik yapmaktadır.

İngiltere’de çalışma izinleri son zamanlardaki düzenlemeyle sınırlandırılmıştır. Sadece devlet okullarında eğitim alan öğrencilere çalışma izni verilmektedir. Özel kurumlarda eğitim alan öğrenciler hiçbir şekilde çalışma izni alamamaktadır.

Özel Dil Okulları: Çalışma izni verilmiyor.

Devlet Kolejleri: Üniversite Eğitim seviyesi altındaki seviyelerdeki kurs kayıtlarında haftada 10 saat çalışma izni verilmektedir. Bunun için Tier 4 General Student vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Yalnız İngilizce seviyeniz B1 ve üzerinde olmaldır ve bunu geçerli bir sınav ile belgelemelisiniz. Üniversite seviyesinde bir kursa kayıt olduğunuzda haftada 20 saat çalışma izni alabilmektesiniz. Okulun tatil olduğu dönemlerde ise Full-time çalışabilmektesiniz.

Özel Kolejler: Çalışma izni verilmiyor.

Üniversiteler: Üniversite’de eğitim alacak öğrencilere haftada 20 saat çalışma izni verilmeltedir. Okulun tatil olduğu dönemlerde ise Full-time çalışabilmektesiniz.

Önemli Noktalar

Herhangi bir iş veya stajyerlik başvurusundan önce – ücretsiz pozisyonlar olsa dahi – göçmenlik durumunuzun İngiltere’de çalışmanıza izin verip vermediğini ve veriyorsa haftada kaç saat çalışabileceğinizi danışmanlarımızdan bilgi alarak kontrol edin.

Ulusal Sigorta ve vergi ödeme gibi başka konular da vardır. Bu konuda tavsiyeler için bize danışın yada UKCISA’nın internet sitesini ziyaret edin.

Çok uzun saatler çalışmak yorulmanıza ve gerilmenize neden olabilir ve derslerinizi etkileyebilir. Bir işin yaşamınızı nasıl etkileyeceğini düşünün ve rehber öğretmeninizden danışmanlarımızdan tavsiye alın.

Gönüllü İşler

Gönüllü işler İngiltere’de genç nüfus arasında çok popülerdir. Amaç toplumu geliştirmektir – hayır kurumlarında birçok gönüllü pozisyon vardır. Gönüllü işlerde yer almanız yeni beceriler kazanmak ve CV’nizi genişletmek için mükemmel bir yoldur.

Çok farklı gönüllü pozisyon bulunmaktadır. Hayır kurumlarının düzenlediği etkinliklerin organizasyonlarına yardımcı olabilir, yaşlılara yardım edebilir, bir müzede veya galeride çalışabilirsiniz .Bunun gibi seçenekler sonsuzdur. Daha fazla bilgi için gov.uk website bakınız.

İngiltere’de eğitim almak veya çalışmak için vizeye ihtiyacınız varsa, bu vize ile gönüllü bir pozisyonda çalışıp çalışamayacağınızı öğrenmek için UKBA’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. (Boş zamanınızı başkalarına yardım için harcamayı düşünürken böyle bir iznin gerekmesi tuhaf gelebilir – burada amaç gönüllü pozisyonları sunan organizasyonların sorumlu şekilde davranmasını sağlamaktır).

MEZUN OLDUKTAN SONRA İNGILTERE’DE ÇALIŞMA

6 Nisan 2012 tarihinden itibaren, İngiltere’de eğitim sonrası çalışma vizesi Programı ( Tier 1’in altında), yeni başvurulara kapanmıştır.. Eğitiminizden sonra İngiltere, İskoçya, Galler veya Kuzey İrlanda’da çalışmayı tercih ederseniz, Tier 2 (Genel) Vizesi için uygun olabilirsiniz.

Tier 2 (Genel) Vizesi

Tier 2 İngiltere’de akredite olmuş bir eğitim kurumundan alınan Lisans ve Lisansüstü derecesinin almış yeni mezunlara açılıyor. Bu vizeye UKBA tarafından lisanslı sponsor olan bir kurumdan iş teklifi almış olmanız gerekiyor. İşin ayrıca belli maaş kriterlerine de uygun olması gerekiyor.

Girişimci misiniz?

Hükümet Tier 1 (Mezun girişimci) adlı yeni bir program başlatmaktadır. Bu programa akredite olan İngiliz Üniversiteleri sizi “göçmen sponsor”unuz olarak destekleyebilir. Bunun için:

• İngiltere’de bir lisans programını tamamlamış,

• Girişimci fikirlerinizi ve yeteneklerinizi İngiltere’de bir iş kurarak geliştirmek istiyor olmanız,

• Eğitim görmüş olduğunuz kurumun size sponsor olması gerekmektedir.

İlk yılında, programın kapasitesi 1.000 kişi olarak belirlenmiştir.

Alternatif olarak mezun olduktan sonra İngiltere’de kendi işinizi kurmak isterseniz Türkiye ile İngiltere arasında imzalanmış olan ECAA Ankara Agreement (Ankara Antlaşması) gereği Self Employed olarak ECAA Business Person vizesine başvuru yapabilir ve 5 yıl içinde İngiltere vatandaşlığı hakkına sahip olabilirsiniz. Ankara antlaşması ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Ankara Antlaşması sayfamızda bulabilirsiniz.

Tier 5 Geçici İşçi Vizesi

Mezunlar ayrıca Tier 5 “Geçici İşçi” Vizesi nden faydalanabilirler. Bu tür vizeye başvurabilmek için:

Lisanslı bir sponsordan iş teklifi almış olmanız

Puan temelli değerlendirme sistemini geçmiş olmanız gerekmektedir.

Bülten:
GÜNCEL KAL
INTEREX TÜRKİYE AÇIK HAT
0 (850) 304 50 25

Merkez Ofis


Skype: interexuk
Interex Yurtdışı Eğitim Danışmanlık
Bourne Space
23 Hinton Road
BH1 2EF Bournemouth UK
close